Mottó:

"Tisztelet illet tehát minden olyan helyi kezdeményezést és mozgalmat, amely szembeszáll a hatalmi önkénnyel, és az ott élő emberek érdekében mindent megtesz a helyi kórház és más egészségügyi intézmények megmentése érdekében."

(idézet Orbán Viktor miniszterelnök Habis Lászlónak, Eger polgármesterének 2008. július 15-én írt leveléből)

2010. november 18., csütörtök

Felhívnám a figyelmet a következő "kis apróságra", a most elfogadott Lázár János (Fidesz) által benyújtott szövegre az Alkotmány módosítással kapcsolatban.

Olvassuk csak el közösen, hogy mit is csempészett bele a Fidesz az alaptörvénybe:

" Az Alkotmány 70/I. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép :

A közterhek viselésére szolgáló forrásokból, valamint az állami vagyonnal gazdálkodó, illetve az állam többségi tulajdonában vagy irányítása alatt álló szervezetek részéről juttatott jövedelemre, az adott adóévtől kezdődően, törvény a jövedelem mértékét el nem érő kötelezettséget állapíthat meg."


Értelmezzük csak közösen:

A közterhek viselésére szolgáló források az adók. Ebből fizetik a közalkalmazottakat, tanárokat, köztisztviselőket, orvosokat, tűzoltókat, stb... Tehát az ő jövedelmük (fizetésük) terhére a hatalom bármilyen kötelezettséget megállapíthat (azaz azt is mondhatja, hogy visszafizetteti, megadóztathatja, stb.) úgy, hogy 1 Ft maradjon. Ugyanis csak annyi a hatalom kötöttsége, hogy az elvonás ne érje el a jövedelem mértékét, azaz ha 1 Ft-ot meghagy, akkor törvényesen járt el.

Az már csak hab a tortán, hogy ezt a fenyegetést mindazon cégek dolgozóira is kiterjeszti, amelyekben min. 50% állami tulajdon van.

Szerintem ezt azok sem olvasták el, akik elfogadták. Botrányos. Az persze érdekes, hogy miért tette bele ezt az elemet az alkotmányba a Fidesz?
Tancsa János
Félegyházi Civil Kontroll 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése