Mottó:

"Tisztelet illet tehát minden olyan helyi kezdeményezést és mozgalmat, amely szembeszáll a hatalmi önkénnyel, és az ott élő emberek érdekében mindent megtesz a helyi kórház és más egészségügyi intézmények megmentése érdekében."

(idézet Orbán Viktor miniszterelnök Habis Lászlónak, Eger polgármesterének 2008. július 15-én írt leveléből)

2010. november 10., szerda

Közlemény!

A Félegyházi Civil Kontroll tájékoztatja Kiskunfélegyháza lakosságát, hogy a város jegyzője, mint a Helyi Választási Iroda vezetője a költségvetésre hivatkozva elutasította helyi népszavazási kezdeményezését, amelynek célja a Városi Kórház aktív betegellátásának visszaállítása volt.


A kezdeményezők az elutasítás indoklásának tanulmányozása után kifogást kívánnak benyújtani a Kiskunfélegyházi Városi Bírósághoz a döntés ellen. Ugyanakkor tájékoztatják a lakosságot, hogy városi szintű aláírásgyűjtést indítanak a Városi Kórház érdekében. Meggyőződésük ugyanis, hogy a város polgárainak megkérdezése nélkül hozott testületi intézkedés súlyosan sérti Kiskunfélegyháza város érdekét, és a városban, valamint a környező településeken élők tisztességes ellátáshoz való jogát.


Továbbá a kezdeményezők követelik, hogy a Testület hozza nyilvánosságra a Városi Kórház átadását, átjátszását megszavazó képviselők névsorát!


A kezdeményezéshez csatlakozni kívánók a következő címen jelezhetik egyetértési és aláírási szándékukat:



E-mail: felegyhazicivilkontroll@gmail.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése